از گذر به IPv6 چه خبر؟

از گذر به IPv6 چه خبر؟

ابرنت: با عنایت به افزایش دستگاه هایی كه از پروتكل اینترنت استفاده می نمایند، در آینده نزدیك هیچ IPv4 آزادی باقی نمی ماند و همین سوژه ضرورت گذر به IPV6 را تأیید می كند؛ اتفاقی كه در بیشتر كشورهای جهان پیاده سازی شده و مسؤولان در ایران هم به آن تاكید دارند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، آدرس IP یا Internet Protocol Address شناسه ای است كه پروتكل به وسیله آن می فهمد كه داده ها یا درخواست ها به كدام كامپیوتر فرستاده یا از كدام یك دریافت خواهند شد. با عنایت به توسعه یافتن كاربرد خدمات دستگاه به دستگاه و اینترنت اشیا (IoT) كه می تواند به برقراری ارتباط میان خیلی از دستگاه ها مانند موبایل ها، دوربین ها و حتی لوازم خانگی و قاب تصاویر دیجیتال بر بستر اینترنت منجر شود، نیاز به توسعه پروتكل IP بیشتر از پیش اهمیت پیدا می كند.
پروتكل IPv4 از آدرس های ۳۲ بیتی تشكیل شده است؛ بدین مدلول كه این فضا، اجازه آدرس دهی حدود ۴.۳ میلیارد آدرس را می دهد، در حالیكه IPv6 از آدرس وب ۱۲۸ بیتی تشكیل شده كه امكان بهره گیری از ۲ به توان ۱۲۸ آدرس یكتا را امكان پذیر می كند و ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد.
در واقع IPv4 یك بستر برای آدرس های اینترنتی است كه كشورهای جهان از آن استفاده می نمایند اما با عنایت به افزایش دستگاه هایی كه از پروتكل اینترنت استفاده می نمایند، در آینده نزدیك هیچ IPv4 آزادی باقی نخواهد ماند و كمبود این آدرس مشكلاتی برای شركت های دولتی و خصوصی ایجاد می كند، بدین سبب برای افزایش تعداد آی پی های آزاد، نسخه ۶ آن با نام IPv6 طراحی شد كه در بیش تر كشورهای جهان پیاده سازی شده و یا در حال پیاده سازی است.
امروزه با افزایش دارندگان موبایل، لپ تاپ و كامپیوتر های شخصی آگهی برای به اختتام رسیدن آدرس های IPv4 رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته و با وجود صدها میلیون استفاده كننده اینترنت و در حالیكه آدرس های اینترنتی روی تلفن های همراهی كه از جست وجوگرهای اینترنتی كوچك استفاده می نمایند و وسایل بازی و خانگی مانند یخچال و تلویزیون كه بزودی و برای راحتی و كارایی بیش تر مقرر است به اینترنت وصل شوند، ضرورت دستیابی به IPv6 مشخص می شود.
برای حكمرانی هوشمند، نیازمند گذر به IPv6 هستیم
در این راستا امیر ناظمی - رئیس سازمان فناوری اطلاعات - اخیراً، درباره ی ضرورت گذر به IPv6 اظهار كرده است: در سال های آینده با مفاهیمی مختلفی مانند اینترنت اشیا و حكمرانی هوشمند روبرو می شویم. در اینترنت اشیا موجودات زنده و اشیا به هم متصل می شوند و اطلاعات بسیاری بین آنها تبادل می شود و در این فضا احتیاج به آی پی هایی داریم كه ظرفیت این حجم اتصال و تبادل اطلاعات را داشته باشند.
وی اتمام آی پی های نسخه ۴ را یكی از دلیلهای گذر به آی پی نسخه ۶ عنوان نمود و اضافه كرد: فضا برای آدرس های بیش تر، افزایش ظرفیت امنیتی و دریافت تعداد سرویس های بیش تر، برخی از خاصیت های آی پی های نسخه ۶ نسبت به نسخه ۴ آن است. مجموع آدرس هایی كه نسخه ۴ آی پی ها دارند، ۳.۴ میلیارد هستند، در حالیكه پیش بینی های انجام شده برای سال ۲۰۲۵، از اتصال ۵۰ میلیارد اجزای مختلف خبر می دهد كه بیشتر از ۱۰ برابر وضع موجود است، بنا بر این در جهان به سمت IPv6 حركت كرده اند.
ناظمی با بیان این كه ۲۵ درصد تجهیزات شبكه در جهان IPv6 است، اظهار داشت: ۴۹ كشور در جهان بیشتر از پنج درصد از ترافیك خودرا روی آی پی نسخه ۶ انتقال می دهند و در ۲۴ كشور این ترافیك بیشتر از ۱۵ درصد است و ۲۹ درصد از ترافیك اینترنت در جهان در IPv6 منتقل می شود. ۱۷ درصد وب سایت های دنیا بر بستر IPv6 قرار دارد و كاربران در هند با ۴۴ درصد بعنوان اولین و آمریكا بعنوان دومین كشور با ۲۱ درصد كشورهایی هستند كه از IPv6 استفاده می نمایند. در ایران باز آی پی های نسخه ۴ بیشتر از ۱۲ میلیون است كه قسمتی از آپی های ما به IPv6 گذر كرده است و در حدود یك میلیون دامنه Ir وجود دارد.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اسناد بالادستی و آئین نامه های سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و با بیان آمادگی برای كمك به سازمان ها و شركت ها برای گذر به IPv6، اشاره كرد: سازمان فناوری اطلاعات بر طبق این اسناد وظیفه مهیاسازی فضا برای گذر از نسخه ۴ به نسخه ۶ را برعهده دارد و در این حوزه اقداماتی را انجام داده كه اجرای چهار پروژه قسمتی از این برنامه هاست. برمبنای اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات این خدمت بعنوان یكی از خدمات این سازمان می تواند در اختیار فعالان این حوزه قرار بگیرد.



1397/12/11
17:34:18
5.0 / 5
4648
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
ابر نت