معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری:

پارک پردیس یکی از نقاط منتخب مزرعه پردازشی کشور می شود

پارک پردیس یکی از نقاط منتخب مزرعه پردازشی کشور می شود

به گزارش ابرنت، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از خرید تجهیزات GPU فازها و وارد شدن آنها به کشور اطلاع داد و اظهار داشت: یکی از مراکز ما پارک فناوری است و به علل پدافند غیرعامل این مزارع به شکل پراکنده ایجاد و در نهایت خدمات آن به شکل ابری به کشور عرضه می شود.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، دکتر حسین افشین در حاشیه بازدید از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ درمیان خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت خرید و نصب GPU فارها در کشور اظهار داشت: در ۲۶ اسفند سال قبل سرورهای هوش مصنوعی که سفارش داده بودیم، به کشور وارد شد و در روزهای تعطیلی عید ۱۴۰۴ کار نصب آنها را شروع کردیم.
وی اظهار داشت: در مرحله اول نصب، به سبب ایجاد زیرساخت های آن شامل سیستم های تهویه وکولیینگ و موضوعات مربوط به انرژی و نصب رک ها، اجرای برنامه های آن با تاخیر روبه رو شده است.
افشین با ابراز خرسندی از خرید تجهیزات GPU فار و وارد شدن آنها به کشور، اظهار داشت: این خرید در سه مرحله انجام شد و مراحل اصلی آن به کشور رسید؛ اما نمی توان بطور دقیق اعلام نمود که کدام بخش از این خرید در چه زمانی به کشور وارد می شود؛ اما می توانم اعلام کنم که قسمت اول و مهم آن ۲۶ اسفندماه وارد کشور شد.
معاون علمی رییس جمهوری با تأکید بر این که به قولی که برای خرید و تامین زیرساخت پردازشی هوش مصنوعی برای کشور داده بودیم، عمل کردیم، تصریح کرد: با این اقدام زیرساخت خوبی حداقل تا یکی دو سال آینده دراین خصوص ایجاد می شود و پژوهشگران و شرکت های دانش بنیان قادر خواهند بود از این ظرفیت بهره گیرند. بخش پردازشی داده ها هزینه های بالایی را می طلبد و نبود زیر ساخت های آن مانع توسعه هوش مصنوعی خواهد شد.

توسعه سکوهای هوش مصنوعی

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توسعه سکوهای هوش مصنوعی با اعلان اینکه اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده است، اشاره کرد: از آنجا که قرار بود به سکوهای هوش مصنوعی دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان اضافه شوند، فراخوانی منتشر کردیم با پایان آن، ارزیابی فراخوان انجام شده است.
وی افزود: تا دو هفته آتی قرارداد شرکت هایی که در این ارزیابی ها انتخاب شده اند تا به سکو اضافه شوند، غائی می شود و این شرکتها به سکو اضافه خواهند شد.
افشین اضافه کرد: علاوه بر آن اضافه شدن شرکت های دانش بنیان، ۱۳ دانشگاه نیز هم برای بحث دستیار هوشمند بصورت کامل فعال می شوند. دراین خصوص با برگزاری جلساتی، هماهنگی های آنرا انجام دادیم.
وی اشاره کرد: ما آمادگی داریم که با شرکت های دانش بنیانی که مایل به توسعه بازارگاه ها هستند، همکاری نماییم و این شرکتها می توانند در فراخوان های بعدی معاونت مشارکت کنند.
وی آمادگی این معاونت را برای همکاری با شرکت های دانش بنیان و محققین چه بصورت فردی و چه بصورت شرکتی که قادر به توسعه این زیرساختمان هستند، اعلام نمود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلان اینکه در این راه یکسری انتقاداتی انجام شده است، اظهار داشت: نظر بیشتر این منتقدان با حاضرشدن در جلسات و بازدید از مجموعه مثبت شده است؛ اما هم افراد باید تحمل داشته باشند و هم ما در این راه انتقادپذیر باشیم و خودرا اصلاح نماییم.

تحریک بازار گام سوم معاونت در توسعه هوش مصنوعی

افشین گام دیگر معاونت برای توسعه زیر ساخت های هوش مصنوعی را تحریک بازار دانست و اظهار داشت: برای کاربردی کردن محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی مانند توسعه نرم افزارها، باید سکوهای ما را توسعه دهند تا بازار و عرضه و تقاضا به وجود آید چون یکی از راه های موفقیت ما در توسعه هوش مصنوعی، توسعه بازار است.
افشین با اشاره به ایجاد شرکت هایی در عرصه هوش مصنوعی افزود: وقتی بازار برای این شرکتها ایجاد نشود، در عمل نتیجه ای حاصل نمی شود؛ بدین جهت باید افراد متوجه مزایای ای فناوری و میزان صرفه جویی های مالی آن باشند تا کالای با کیفیت تولید شود. یکی از کارهایی که در عرصه هوش مصنوعی دستور کار داریم، توسعه و تقویت بازار آنست.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: در این جهت شرکت های مختلف و بزرگی داریم که مذاکره با آنها را انجام دادیم تا در قالب اعتبار مالیاتی، قراردادهایی با شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها و یا شرکت های صاحب صلاحیت منعقد و از این راه در این مجموعه ها سرمایه گذاری کنند.

توسعه فارم های پردازشی در کشور

افشین در پاسخ به این پرسش که آیا مزرعه پردازشی بطور همزمان در کشور تجهیز می شود و یا برمبنای برنامه های اولویت بندی است، توضیح داد: یکی از این مزارع در پارک پردیس راه اندازی می شود و مراکز دیگری در کشور داریم که به تدریج بصورت تک تک تجهیز می شوند.
وی این پراکندگی مزارع پردازشی را به سبب جنبه های پدافند غیرعامل مطرح کرد و تصریح کرد: در نهایت بصورت ابری خدمات آن ارائه می شود تا همه بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
وی فاصله سرورها نسبت به هم را یکی از چالش ها دانست و با تأکید بر این که فاصله بهینه سرورها ۵۰ کیلومتر است، اظهار داشت: فاصله بهینه سرورها از یکدیگر بین ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر است و نقاطی که در حال ایجاد سرور هستیم، این فاصله باید رعایت شود و هم اکنون تمرکز ما در شهر تهران است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباب اعتبارات این طرح اظهار داشت: اعتبارات این طرح در حد ۱۰ تا ۳۰ میلیارد دلار است و همه این اعتبارات محقق نشده است.



1404/02/12
16:56:18
17
0.0 / 5
تگهای خبر: ابری , پارك فناوری , خدمات , سرور
این مطلب ابرنت را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط ابرنت
نظرات بینندگان ابرنت در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

جالب ترین ها

تازه ترین ها

ابر نت