مهم ترین مزیت های اقتصاد دیجیتالی برای کشور و چند نکته مهم

مهم ترین مزیت های اقتصاد دیجیتالی برای کشور و چند نکته مهم

به گزارش ابرنت، تحول دیجیتالی بعنوان یک مرحله فراگیر و اصلی در سرتاسر جهان شناخته می شود و البته چالش ها و فرصت های اساسی دارد که خیلی از مشاغل فعال در این عرصه با آن روبه رو هستند.



به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، روند دیجیتالی شدن زندگی روزمره مردم سراسر جهان، با شیوع بیماری همه گیر کرونا از چند سال قبل سرعت فزاینده ای پیدا کرد؛ مثلاً خیلی از شرکتهای کوچک و متوسط آلمانی که پیش از این در زمینه دیجیتالی شدن کند و ناکارآمد عمل می کردند، مجبور به انطباق و پذیرش این فرآیند شدند؛ از طرفی شرکت هایی هم که قبلا در زمینه دیجیتال سازی زیرساخت هایشان سرمایه گزاری نموده بودند نسبت به همتاینشان توانستند جایگاه خوبی را در عرصه رقابت به دست آورند. بطور قطع این نوآوری های دیجیتالی تا ابد باقی و زنده نخواهند ماند و در گذر زمان تغییر بسیاری پیدا می کنند؛ رهبران حوزه اقتصاد دیجیتال و مدیران مشاغل، باید امنیت، نوآوری و انطباق سرمایه گذاری های تجاری خود با این فضای بحرانی را از راه دروس و تجربیات لازم حاصل از شرایط شناسایی و ترسیم کنند.

به طور کلی فناوری های دیجیتال دارای مزایای زیادی هستند؛ این فناوری ها ما را قادر می سازند تا به صورت کارآمد و موثر در دفاتر خانگی خود کار نماییم و گویی این تغییرات نوعی ظرف آزمایشگاهی در اختیار رهبران اقتصادی و مدیران مشاغل، قرار می دهد که با استفاده از آن می توانند سبک ها و شیوه های مختلف مدیریت را به واسطه آن امتحان کنند. آنها باید تاثیرات خوب و بد ناشی از تحولات تکنولوژیک اعمال شده به واسطه ظهور این بیماری همه گیر را مشاهده کنند تا بفهمند کدام سبک مدیریت در شرایط این چنینی، موثر، کارآمد و پیشرفته تر عمل می کند (یا عمل نمی کند) و این که چگونه می توانند از این امر برای دستیابی به راندمان بالاتر برای برخی خطوط در سازمان خود استفاده نمایند.

در ایران هم چند سالی است که توجه ویژه ای به اقتصاد دیجیتال می شود و در دولت سیزدهم هم تمهیدات مهمی برای این حوزه در نظر گرفته شده است. اقتصاد دیجیتال فضای بکری است که می تواند مشاغل زیادی را برای کشور ایجاد نماید و فقط بحث هزینه ها نیست. هم اکنون یکی از حوزه های جدیدی که می تواند شرایط جدید را برای افزایش اشتغال فراهم آورد، فضای مجازی و استفاده از اقتصاد دیجیتال است که متاسفانه هنوز مورد اقبال نیست و دولت هم گاها در این بخش با مشکلاتی روبه روست و برخی مسایل هم سبب شده این فضا محدود شود.

یکی از اقداماتی که میتوان در حوزه اقتصاد دیجیتال دنبال کرد، اینست که اجازه دهیم پلت فرم های مختلف بتوانند در این بخش فعالیت کنند چونکه بر طبق این سکوها و پلت فرم هاست که خرید و فروش و داد و ستد و کسب و کار می تواند شکل بگیرد.

کارشناسان معتقدند بدون شک برای توسعه اقتصاد دیجیتال احتیاج به پلت فرم های قوی است و باید اجازه رشد و رقابت پلت فرم های داخلی و خارجی را داد. خوشبختانه پلت فرم های داخلی شکل گرفته و به تدریج درحال توسعه است البته برخی پلت فرم هایی که روی آنها تبلیغ می شود، هنوز قابلیت فعالیت کسب و کار را به صورت کامل به دست نیاورده اند و باید زمان بیشتری بگذرد تا به توسعه لازم دست یابند ازاین رو باید در عین تقویت پلت فرم های داخلی و تا وقتی که به شکل قوی ظاهر نشده اند، اجازه داد از فضای پلت فرم خارجی استفاده تا به راه اندازی و توسعه کسب و کار افراد کمک گردد.

مزایای اقتصاد دیجیتال در کشور

این فضا می تواند سه مزیت بزرگ برای کشور ایجاد نماید که یکی از آن فرصت های شغلی و مشاغل جدیدی است که در دنیا در این حوزه مطرح است. اقتصاد دیجیتال در عمده کشورها سهم بالایی دارد و ارزش افزوده بسیاری بوجود آورده است، ازاین رو در کشور ما که بیشتر مشاغل سنتی بوده می تواند یک فرصت مناسب باشد تا در این بخش مشاغل جدید را شناسایی نماییم و نرخ بیکاری را کاهش دهیم.
کسب و کارهای مجازی بر بستر فضای مجازی و اینترنت شکل می گیرند به این منظور باید زیرساخت ها را برای ورود مشاغل جدید آماده شود چونکه چه بخواهیم چه نخواهیم به سمت مشاغل جدید خواهیم رفت. مزیت دوم کاهش هزینه هاست؛ هم اکنون یکی از بحث های مطرح در کشور قیمت بنزین است و چون مصرف آن بالا رفته، هزینه های آن هم بیشتر شده است در حالیکه اگر استفاده از فضای مجازی و پلت فرم های اینترنتی را در کشور توسعه دهیم، حمل و نقل گسترده ای که برای انجام کارها و رفتن به ادارات و سازمان های مختلف صورت می گیرد، بشدت کاسته می شود و این مسأله در خیلی از هزینه ها همچون انرژی بشدت موثر است.

بهره وری دومین مزیت اقتصاد دیجیتال است و استفاده از فناوری و فناوری جدید بهره وری را در کشور بالا می برد. متاسفانه بهره وری کشور هم در حوزه نیروی انسانی و هم در سرمایه پایین است و سبب هدر رفت سرمایه های انسانی در کشور شده است. مزیت سوم کاهش هزینه هاست؛ هم اکنون یکی از بحث های مطرح در کشور قیمت بنزین است و چون مصرف آن بالا رفته، هزینه های آن هم بیشتر شده است در حالیکه اگر استفاده از فضای مجازی در قسمت دیجیتال رشد یابد، حمل و نقل گسترده ای که برای انجام کارها و رفتن به ادارات و سازمان های مختلف صورت می گیرد، بشدت کاسته می شود و این مسأله در خیلی از هزینه ها همچون انرژی بشدت موثر است.

در همین رابطه، سید ابراهیم رئیسی هفته گذشته در نشستی با تعدادی از فعالان اقتصاد دیجیتال، این حوزه را بخش قابل توجهی از اقتصاد کشورهای توسعه یافته و در حال پیشرفت دانست و ضمن اشاره به رشد فزاینده این اقتصاد در بعضی کشورهای همسایه اظهار داشت: عقب ماندگی در این عرصه خسارت بار و غیرقابل جبران است.

وی همینطور تاکید کرد نقش دولت در عرصه کسب و کارهای دیجیتال، حمایت، هدایت و نظارت و تنظیم گری است و دستگاههای تنظیم گر باید به نحوی فعالیت شان را تنظیم کنند که باعث اختلال در کسب و کار نشود. همینطور تسهیل و تضمین اصل و سود سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کسب و کارهای دیجیتال، تضمین خرید خدمات صاحبان کسب و کارهای مجازی، تخصیص ارز مناسب برای توسعه اقتصاد دیجیتال، پشتیبانی از صادرات فناوری و خدمات دیجیتال و فعال شدن ستاد ویژه اقتصاد رمز ارز از دیگر تأکیدات رئیسی در این جلسه بود.

بنابراین، با عنایت به توسعه اقتصاد دیجیتال در خیلی از کشورهای جهان و حرکت به سمت آینده کار و ظهور مشاغل جدید، باید زیرساخت ها برای توسعه اقتصاد دیجیتال و استفاده مطلوب تر از فضای مجازی فراهم گردد. خوشبختانه اقداماتی در جهت توسعه تکنولوژی های جدید و اقتصاد دیجیتال صورت گرفته است ولی هنوز با شرایط آرمانی فاصله زیاد وجود دارد.





منبع:

1402/02/06
12:22:51
436
0.0 / 5
تگهای خبر: ارزش , اینترنت , تكنولوژی , خدمات
این مطلب ابرنت را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط ابرنت
نظرات بینندگان ابرنت در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

جالب ترین ها

تازه ترین ها

ابر نت