تمرکز دانش بنیان ها بر تولید بذور فناورانه و کشاورزی هوشمند دیجیتال

تمرکز دانش بنیان ها بر تولید بذور فناورانه و کشاورزی هوشمند دیجیتال

به گزارش ابرنت، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی اظهار داشت: هم اکنون بیشتر از ۶۳۰ شرکت دانش بنیان با تولید بیشتر از هزار محصول دانش بنیان، اهمیت بالای ی در بهبود بهره وری، خودکفایی و صادرات بازی کرده اند.



به گزارش ابرنت به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در سایه تحولات پرشتاب اقلیمی و تنش های ژئوپلیتیکی، امنیت غذایی به یکی از دغدغه های اصلی دولت ها تبدیل گشته و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. ارژنگ جوادی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان غذا و کشاورزی ضمن اشاره به ماهیت چندلایه امنیت غذایی، آنرا نه صرفا یک مبحث اقتصادی، بلکه مساله ای راهبردی و در رابطه با امنیت ملی دانست. به نقل از ایشان، کاهش منابع آبی، تغییرات اقلیمی، فرسایش خاک، اختلال در زنجیره تأمین و وابستگی به واردات نهاده ها، همچون چالش هایی هستند که تاب آوری غذایی کشور را با تهدید جدی مواجه کرده اند.
جوادی تاکید کرد: ادامه مسیر سنتی کشاورزی پاسخگوی نیازهای آینده نخواهد بود و تنها سپر دفاعی مؤثر در مقابل انواع تهدیدات زیستی و غیرزیستی، اتکا به علم، فناوری و ظرفیت شرکتهای دانش بنیان است. هم اکنون، بیشتر از ۶۳۰ شرکت دانش بنیان در زنجیره کشاورزی و صنایع غذایی کشور فعال اند که با تولید بیشتر از هزار محصول دانش بنیان، اهمیت بالای ی در بهبود بهره وری، خودکفایی و صادرات بازی کرده اند.
دبیر ستاد اضافه کرد: با عنایت به اینکه عمده وابستگی کشور در حوزه محصولات فناورانه است نقش شرکتهای فعال در زیست‏ بوم دانش‏ بنیان غذا و کشاورزی بسیار حیاتی می باشد در این خصوص تمرکز بخش زیادی از این شرکت ها بر حوزه های تولید، بذور فناورانه و کشاورزی هوشمند دیجیتال بوده است؛ که مستقیماً بر افزایش بهره وری و کاهش واردات تأثیرگذارند. با این وجود، ستاد، توسعه متوازن فناوری در دیگر حلقه های زنجیره، همچون تولید، فرآوری و بازاررسانی را هم در اولویت قرار داده است.
وی ضمن اشاره به اقدامات حمایتی ستاد از تسهیل تأمین مالی طرح های برتر از راه صندوق های تخصصی، توسعه زیرساخت های فناوری و تعامل مؤثر با نهادهای سیاست گذار و هلدینگ های بزرگ کشور سخن گفت. به قول او، این حمایت ها زمینه ساز بومی سازی فناوری های کلیدی شده است. تابحال ۱۲ شرکت دانش بنیان این حوزه وارد بازار سرمایه شده و محصولات ایرانی به بیشتر از ۳۰ کشور جهان صادر شده اند.
این مقام مسئول در انتها تاکید کرد: مسیر تحقق امنیت غذایی کشور از جاده فناوری عبور می کند. ستاد با تمام توان در خط مقدم این مسیر قرار دارد با حمایت هدفمند، هم افزایی میان بازیگران زیست بوم و هدایت سیاست ها، آینده ای پایدار برای غذا و کشاورزی کشور رقم بزند.


منبع:

1404/02/15
08:43:38
13
0.0 / 5
تگهای خبر: فناوری , محصولات
این مطلب ابرنت را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط ابرنت
نظرات بینندگان ابرنت در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

جالب ترین ها

تازه ترین ها

ابر نت