با تلاش پژوهشگران كره جنوبی ابداع شد

باتری های برچسبی كه قابلیت شارژ كردن دارند

باتری های برچسبی كه قابلیت شارژ كردن دارند

به گزارش ابرنت، گروهی از پژوهشگران كره جنوبی، فناوری جدیدی شبیه به برچسب ابداع نموده اند كه می توانند جایگزین باتری های لیتیوم- یون در ابزار پوشیدنی باشند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا و به نقل از آمكیو، دكتر "هانا یون" (Hana Yoon)، پژوهشگر "موسسه پژوهش انرژی كره جنوبی" (KIER)، پروفسور "یانگ جین كیم" (Young-Jin Kim)، پژوهشگر حوزه مهندسی مكانیك "موسسه علم و فناوری پیشرفته كره جنوبی" (KAIST) و پروفسور "سئونگ چول كیم" (Seung-Chul Kim)، پژوهشگر حوزه نورشناسی و مهندسی مكاترونیك "دانشگاه ملی پوسان كره جنوبی" (PNU)، با همكاری یكدیگر، "میكرو ابرخازن هایی" (MSCs) ابداع نموده اند كه در آنها از الكترودهای گرافینی استفاده می شود كه نیروی خویش را از لیزر به دست می آورند.
میكرو ابرخازن ها، ابرخازن های فوق العاده باریكی هستند كه به خاطر داشتن دوام و تراكم انرژی بیشتر در مقایسه با باتری های باریك لیتیوم- یون، توجه زیادی را به خود جلب كرده اند.
با افزایش تقاضا برای ابزار پوشیدنی سبكتر و كوچكتری كه عملكرد خوبی دارند، احتیاج به فناوری های نوین برای جمع آوری، ذخیره و مدیریت قدرت هم افزایش می یابد. ابزار پوشیدنی هم اكنون در بخش های گوناگونی به كار می روند؛ در نتیجه پژوهشگران تلاش دارند تا ابزار ذخیره انرژی با عملكرد بهتر ابداع كنند.
ابزار پوشیدنی ذخیره انرژی باید بتوانند همراه با تغییر شكل و حركات بدن انسان، شكل خویش را تغییر دهند و برای استفاده، ایمن و بادوام باشند. باتری های معمولی، انعطاف پذیری لازم را ندارند و تراكم انرژی آنها هم محدود است؛ بنابراین كاربرد آنها با محدودیت هایی همراه می باشد. پژوهشگران تلاش دارند تا ابزار پوشیدنی بسیار كوچكی عرضه كنند كه انعطاف پذیری و دوام بالایی دارند و می توانند انرژی قابل توجهی را هم ذخیره كنند.
طول عمر میكروباتری های لیتیوم- یون كه كاربرد تجاری گسترده ای دارند، بسیار كوتاه است و ایمنی لازم را هم ندارند. میكرو ابرخازن ها بعنوان نسل آینده ابزار ذخیره انرژی كه می توانند جایگزین باتری های باریك لیتیوم- یون باشند، توجه زیادی را به خود معطوف داشته اند. از طرفی ابرخازن ها، ابزاری نیمه دائمی جهت استفاده به شمار می روند و مزایای خیلی از جمله تراكم بالای انرژی، ثبات، كارآیی و شارژ سریع را به همراه دارند.
این گروه پژوهشی موفق شدند میكرو ابرخازن هایی ابداع كنند كه ساختاری انعطاف پذیر دارند و می توانند با كمك لیزرهای پالسی فوق كوتاه، به هر قسمتی از سطح اشیای مورد نظر متصل شوند.
لیزرهای پالسی فوق كوتاه می توانند تراكم بالایی از انرژی را تولید كنند. پژوهشگران توانستند پر كردن كامپوزیت های منسجم پلیمری در گرافین، میكرو ابرخازن هایی مانند برچسب بسازند كه عملكرد و ثبات آنها بسیار عالی است. آنها با این كار توانستند ابزار ذخیره انرژی انعطاف پذیری عرضه كنند كه به برچسب شباهت دارد و تراكم انرژی آن هم مانند باتری های باریك لیتیوم- یون است.
دكتر یون، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: میكرو ابرخازن های برچسب مانند ما، به آسانی به ابزار پوشیدنی متصل می شوند و با محیط زیست هم سازگار هستند. ما امیدواریم كه این میكرو ابرخازن ها بتوانند خیلی از موانع فناوری های ذخیره انرژی را كه مبتنی بر لیتیوم هستند، برطرف كنند.
این پژوهش در مجله "Chemical Engineering Journal" به چاپ رسید.



1399/01/28
13:24:45
5.0 / 5
3329
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
ابر نت