كنترل بار مصرفی مشتركان برق با اینترنت اشیاء در تابستان

كنترل بار مصرفی مشتركان برق با اینترنت اشیاء در تابستان

به گزارش ابرنت به دنبال امضای سند اقدام مشترك وزارت خانه های نیرو و فناوری اطلاعات با رویكرد تحول دیجیتال، شركت توانیر برای اولین بار در تابستان امسال پایلوت كنترل بار مصرفی مشتركان برق را به كمك اینترنت اشیا(IOT) در سه شركت توزیع برق اجرایی می كند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، مدیر كل دفتر مدیریت مصرف و امور برق مشتركان شركت توانیر در نشستی با مبحث اینترنت اشیا درمورد برنامه ها و اقدامات صنعت برق در حوزه تحول دیجیتال و مدیریت مصرف برق، سند برنامه اقدام مشترك وزارت خانه های نیرو و فناوری اطلاعات و ارتباطات را از نتایج خوب نشست اینترنت اشیا و در جهت توسعه كاربرد تكنولوژی های جدید ICT در صنعت آب و برق با رویكرد تحول دیجیتال عنوان نمود.
هادی مدقق، كاربرد اینترنت اشیا در حوزه مدیریت مصرف برق، حذف قبوض كاغذی و توسعه طرح فهام و اجرای آن در بخش خانگی را از دیگر موضوعات این نشست برشمرد.
در ادامه شقایق یوسفی از دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشتركین توانیر به تبیین روش های نوین مشاركت مشتركان در مدیریت بار و مصرف انرژی مبتنی بر اینترنت اشیا از جانب این شركت پرداخت كه شامل برنامه كنترل مستقیم بار(DLC) و برنامه خرید بار منفی از تجمیع كننده ها ست.
وی قیمت گذاری زمان استفاده، كاهش قطع بار صنایع و بخش های كشاورزی و اداری، طرح ذخیره عملیاتی، كنترل سیستم بار و بسته ۰۹۸ را از دیگر برنامه های مدیریت بار و مصرف انرژی عنوان نمود.
وی نتایج بهره گیری از برنامه كنترل مستقیم بار روی ۲۸۰ هزار آبگرم كن خانگی را ۳۳۰ مگاوات صرفه جویی سالانه برشمرد و این برنامه را روی سایر ادوات مصرفی از قبیل پمپ های آب، سیستم های سرمایشی و غیره قابل اجرا دانست.
یوسفی با اشاره به شناسایی ده ها شركت فعال كشور در حوزه اینترنت اشیا از جانب شركت توانیر، از توانمندی شركت های داخلی در ساخت ادوات و سیستم های كنترلی بومی در این حوزه اطلاع داد و اجرای پایلوت در ساختمان های سه شركت توزیع برق تهران بزرگ، خراسان شمالی و غرب مازندران با ادوات بومی را همچون اقدامات انجام شده ذكر كرد.
وی افزود: نسخه نخست آن ساخت دستگاه كنترل كننده CEEM با امكان قطع و وصل و تنظیم دمای كولر و اتصال به اینترنت از راه سیم كارت و نسخه دوم با قابلیت طراحی و ایجاد سامانه برای كنترل بارهای سرمایشی و استقرار سرور مورد نظر در شركت توزیع با قابلیت تنظیم از طریق دور چیلرهای گازی است كه به تعداد ۴۵۰ عدد در این سه شركت نصب شده و انرژی صرفه جویی شده آن در تابستان، بیشتر از ۷۴ مگاوات ساعت است و آئین نامه ای با عنوان برنامه پاسخگویی بار هوشمند اینترنت اشیا (IOT) برای آن طراحی شده است.
وی در ادامه چگونگی مشاركت بخش خانگی و تجاری كوچك با واسطه نهاد تجمیع كننده Aggregator را تشریح و از تدوین آئین نامه مربوط به آن اطلاع داد و اضافه كرد: اجرای این برنامه در چارچوب پروژه پایلوت در تابستان ۹۸ از جانب یك تیم در پژوهشگاه نیرو در حال پیگیری است.



1398/02/11
13:17:18
5.0 / 5
4500
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
ابر نت