هوش مصنوعی به دقیق ترین زبان مصنوعی جهان چشیدن را آموزش داد
ابرنت: به گزارش ابرنت، محققان یک دستگاه مبتنی بر گرافن ابداع نموده اند که می تواند با دقت انسان بچشد. چنین دستاوردی مرزهای سنسوری مصنوعی را به توانمندیهای انسان نزدیک تر می کند.
به گزارش ابرنت به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این سیستم از یادگیری ماشینی برای تفسیر سیگنال های شیمیایی و دسته بندی طعم ها، حتی مواردی که قبلاً مشاهده نشده اند، استفاده می نماید. نکته متمایز این نوآوری، توانایی عملکرد در شرایط مرطوب است که برای اولین بار در سیستم های چشایی مصنوعی رخ می دهد. این خصوصیت سبب می شود گیرنده های چشایی انسان بهتر شبیه سازی شوند. دستگاه مذکور با استفاده از لایه های اکسید گرافن در ساختاری نانوسیال ساخته شده و برخلاف نمونه های پیشین، سنسوری و پردازش داده ها را در یک پلت فرم یکپارچه ترکیب کرده است. این مورد سبب شده سیستم نسبت به زبان های مصنوعی قبلی یکپارچه تر و کارآمدتر باشد. اکسید گرافن، مشابه گرافن خالص، هنگام تماس با مواد شیمیایی مختلف واکنش الکتریکی نشان داده است. محققان این پروژه، سنسور را با سیگنال های ۱۶۰ ماده شیمیایی در رابطه با طعم های معمول آموزش دادند. این سیگنال ها سپس به الگوریتم های یادگیری ماشین داده شدند تا حافظه ای از نحوه تاثیر هر طعم بر رسانایی ماده ساخته شود. فرآیند یادگیری به دقت نشان داده است که مغز انسان چطور سیگنال های گیرنده های چشایی را پردازش می کند. روش یادگیری به صورت دقیق فرآیند پردازش سیگنال های گیرنده های چشایی را تقلید می کند. از دیر باز تصور می شد انسان ها پنج طعم شیرین، شور، تلخ، ترش و اومامی را می شناسند، اما در سال ۲۰۲۳ میلادی، محققان طعم ششم یعنی کلرید آمونیوم را هم معرفی کردند. زبان مصنوعی تازه ابداع شده روی چهار طعم نخست تمرکز دارد و طعم های آموزش دیده را با دقت ۹۸.۵ درصد شناسایی کرد. هنگام افزودن ۴۰ طعم جدید، دقت شناسایی بین ۷۵ تا ۹۰ درصد بود. همینطور محققان به زبان مصنوعی آموزش دادند که ترکیب های پیچیده تر، همچون طعم های موجود در قهوه و نوشابه را هم شناسایی کند.
این مطلب ابرنت را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط ابرنت
نظرات بینندگان ابرنت در مورد این مطلب
لطفا شما هم در مورد این مطلب نظر دهید