فعالان و صاحب نظران حوزه بلاك چین ایران و روسیه تاكید كردند؛

توسعه اقتصاد دیجیتال، نیازمند توسعه همکاریهای بین المللی است

توسعه اقتصاد دیجیتال، نیازمند توسعه همکاریهای بین المللی است

فعالان و صاحب نظران حوزه بلاک چین در ایران و روسیه، با تاکید بر توسعه اقتصاد دیجیتال در زمینه کارهای بین المللی، به قانون گذاری و ساماندهی و همین طور فرصت ها و چالش های پیش روی فناوری بلاک چین در کنفرانس تکنوبلاک اشاره کردند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، اولین اجلاس جهانی انجمن های رمزارز دنیا و فعالان حوزه بلاک چین با عنوان «تکنوبلاک» با حضور فعالان ایرانی و نمایندگان گوناگون از کشورهایی نظیر روسیه، ترکیه، در روز پنجشنبه مورخ ۱۳ مرداد ماه برگزار می گردد. موضوعات کنفرانس تکنوبلاک پیرامون ساماندهی، توسعه فناوری، استخراج و تبادل صورت می گیرد. در این جهت نشست خبری این کنفرانس، امروز در مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با حضور تعدادی از صاحب نظران این حوزه در کشور و روسیه انجام شد.
خسروپور، رئیس نشست خبری کنفرانس تکنوبلاک در ابتدای جلسه توضیح داد: قبل از این با همکاران روسی در سال قبل مذاکره و نشست در مورد اقتصاد دیجیتال، فناوری بلاک چین و همکاریهای بین کشوری داشته ایم. باتوجه به ماموریت مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، این رویداد بمنظور توسعه فناوری و تسهیل همکاریهای بین المللی در زمینه اقتصاد دیجیتال برگزار می گردد.
وی افزود: زمانی که در مورد اقتصاد دیجیتال و سیاست های دولت درباب آن صحبت می نماییم، باید به این نکته توجه کرد که یکی از پژوهش هایی که در سال ۲۰۱۷ بررسی شده این است که تخمین زده شده اگر اقتصاد دیجیتال کشور قصد داشته باشد توسط کشورها توسعه پیدا کند، نیمی از اقتصاد دیجیتال آن کشور باید توسط بازار داخلی تامین گردد و قسمتی از آن باید در زمینه بین المللی توسعه پیدا کند. این بدان مدلول است که اگر بخواهیم در زمینه اقتصاد دیجیتال فعالیت داشته باشیم، نیمی از کارهای ما باید در حوزه همکاریهای بین المللی و چندجانبه باشد.
خسروپور بیان کرد: برمبنای تدابیری که اتخاذ شده، ما در پی این مساله هستیم که همکاریهای بین کشوری را در این عرصه با کشورهای منطقه بتوانیم پیگیری نماییم. امیدواریم در نشست روز پنجشنبه، غنای همکاری ما بیشتر شده و به سرفصل های مشترک و دقیقی دست یابیم. روسیه و ایران سابقه همکاری حدود دو ساله ای در زمینه اقتصاد دیجیتال با یکدیگر داشته اند و امیدواریم که پیگیری های بیشتری دراین زمینه صورت بگیرد. پیشنهادی نیز از گذشته بین دو کشور وجود داشته که در ارتباط با کارگروه مشترکی در زمینه اقتصاد دیجیتال که دو کشور می توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند.
تسهیل روابط دوجانبه و رفع دغدغه های مشترک
سامان بیرقی، دبیر کنفرانس تکنوبلاک درباب اهداف همایش اظهار داشت: این کنفرانس به همراه مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار شده است. در کنفرانس تکنوبلاک، غیر از سخنرانی ها، دو پنل خواهیم داشت که در آنها در مورد قانون گذاری و ساماندهی و همین طور فرصت ها و چالش های پیش رو برای فناوری بلاک چین صحبت خواهد شد. محورهای کنفرانس در چهار بخش خواهد بود: سامان دهی، توسعه فناوری، استخراج و تبادل. امیدواریم با این همایش، اتفاق خوبی رخ دهد و در امتداد همکاریهای مشترک بین کشورهای مختلف در این حوزه، بتوانیم راهگشای یک سری از مشکلات باشیم.
ما برای مقابله با تحریم ها می توانیم از تجربیات ایران استفاده کنیم
آنتون تکاچف، عضو پارلمان روسیه درباب چشم انداز خود در ارتباط با همکاری بین دو کشور اظهار داشت: من بر این باورم که روسیه و ایران شرکای بسیار خوبی برای هم دراین زمینه هستند و می توانیم در سطح دنیا پیشرو باشیم. هم اکنون، روسیه به علت تحریم ها، وضعیتی که ایران مدت ها داشته است را تجربه می کند و بدین جهت می تواند از تجربیات ایران دراین زمینه استفاده نماید تا بتواند در مقابل این تحریم ها بایستد. هدف ما این است که در سطح بین المللی و در حوزه فناوری، با ایران همکاریهای مشترکی داشته باشیم.
وی افزود: با عنایت به این که سوئیفت برای هر دو کشور ما تحریم شده، ما باید همکاری خودرا آغاز نموده و از تجربیات هم در حوزه بلاک چین و فایننس تکنولوژی بهره برده و اهداف اقتصادی خودرا پیش ببریم. من به نوبه خود می توانم اعلام کنم که به عنوان عضوی از پارلمان دومای روسیه، تمایل داریم که از مدیران بانک مرکزی، مدیران اقتصادی و بازرگانان دعوت نماییم که با ما ارتباط داشته باشند تا بتوانیم همکاری مشترکی داشته باشیم و به نتایج خوبی در حوزه اقتصاد دیجیتال دست یابیم. در حقیقت، همکاری ما هم اکنون شروع شده و در آینده نزدیک روزهای روشنی را در پیش خواهیم داشت.
آینده روشنی برای همکاری ایران و روسیه می بینم
الکساندر براژنیکوف، رئیس انجمن راکیب روسیه در ادامه نشست اظهار نمود: من به عنوان نماینده راکیب امیدوار هستم این کنفرانس به عنوان پل محکمی بین ایران روسیه برای روابط اقتصادی مشترک بین دو کشور و ایجاد اکوسیستم مناسب برای این کار باشد. اقتصاد دنیا درحال تغییر است و ما اطمینان داریم با همکاری ایران و روسیه، می توانیم در این تغییرات دستاورد بزرگی داشته باشیم. من برای این همکاری آینده روشنی می بینم و با عنایت به این که هر دو کشور پرجمعیت است، در حوزه رمزارز، مبادله و NFT می توانیم همکاری مشترک خوبی داشته باشیم.
وی افزود: متخصصان زیادی در ایران و روسیه وجود دارد که می توانیم از آنها در این همکاری استفاده نماییم. شرایطی که هم اکنون وجود دارد، می تواند به عنوان یک مشوق برای ادامه و پیشرفت دراین زمینه ها باشد. حالا شرایط در ایران مساعد است و می توانیم با هم یک سیستم پرداخت بین المللی مخصوص به خودرا ایجاد نماییم تا دیگر وابستگی به ارزهای بین المللی نداشته باشیم و از ارز داخلی خود استفاده نمائیم و از آن در سطح بین المللی نیز بهره ببریم. وظیفه اصلی ما ایجاد یک اکوسیستم امن و مطمئن در این حوزه می باشد که به مردم خود و دنیا نشان دهیم که می توانیم این کار را انجام دهیم و سایر نقاط جهان نیز بدون نگرانی می توانند به ما بپیوندند.
باید بر نقات قوت ایران و روسیه برای همکاری تمرکز کنیم
حسین اسلامی، رئیس نصر تهران درباب اهداف و برنامه همایش و فرصت هایی که پیش روی دو کشور است اظهار داشت: فناوری بلاک چین، رفتارهای تکاملی و تهاجمی دارد. حالا مشاهده می نماییم که به جز مباحث NFT و کوین ها، زمانی که حرف از حوزه متاورس می شود، باز هم مشاهده می نماییم که این فناوری در آن حضور دارد. به نظر می آید نمایندگان بخش خصوصی، هر جایی که تکنولوژی های جدید تغییر در سبک زندگی و رفتار مردم ایجاد می کند، باید حضور داشته باشد و زودتر از دولت، مجلس و سایر نهادها، باید محرک این مساله باشد.
وی تصریح کرد: دغدغه های حاکمیت باید رفع گردد و موضوع ساماندهی در نظر گرفته شود که با این وجود، حفظ سرمایه مردم باید در اولویت قرار گیرد. مطمئن باشیم که بخش خصوصی و سرمایه گذاران زمانی در یک پروسه حضور پیدا می کنند که بدانند این پروسه به شکلی چیده شده که سرمایه آنها ایمن باشد. نقاط قوت زیادی، به ویژه استعداد و توانایی بین ایران و روسیه وجود دارد. در ایران و روسیه افراد بااستعدادی در این عرصه داریم و بدین جهت می توانیم روی نقاط قوت یکدیگر تمرکز نماییم. من بر این باورم که توان فنی و کسب وکاری دو کشور می‎ تواند در وضعیت فعلی مکمل یکدیگر باشد و خوشحالیم که روسیه هم به دنبال نوشتن قراداد و اهل تفاهم است.
با همکاری متقابل، باید نظام تبادلات منطقه ای مختص خودرا داشته باشیم
محمدمهدی شریعتمدار، عضو انجمن فین تک ایران در ادامه تصریح کرد: کشورهای آسیایی، پیشرفته ترین محصولات را در حوزه اقتصاد دیجیتال دارند. رویکرد ایران در زمینه بلاک چین، به این صورت بوده که حاکمیت به بخش خصوصی اجازه داده توسعه خودرا انجام دهد و این حدودا بالغ ترین رویکرد در جهان است. این مساله کاملا امکان پذیر است که ما شروع کننده یک دومینو باشیم؛ به این شرط که به سایر کشورها اعتماد نماییم و با دست بازتر به یکدیگر در کشورهای منطقه امتیاز دهیم و بتوانیم با صبر کافی، مشارکت هایی ایجاد نماییم تا نظام تبادلات منطقه ای خودرا داشته باشیم.
نهایت هدف ما باید منفعت رسانی به مردم باشد
عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران نیز اظهار نمود: شرایط هر دو کشور ایران و روسیه در دو سال قبل بسیار تغییر کرده است که ما امروزه شاهد اثرات آنها هستیم. بدین جهت نیازمند تغییر نگاه کشورها و فعالان در حوزه های اقتصادی هستیم. تاثیر اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی کشورها امروزه به ویژه پس از شیوع کرونا به میزان قابل توجهی بالا رفته و مهم ترین ارکان آن به ویژه بلاک چین و رمزارزها هم اکنون بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی افزود: استعدادها و پتانسیل بسیار بزرگی در حوزه منابع انسانی و کسب وکارها و نیروی کار متخصص در هر دو کشور وجود دارد و طی صحبت هایی که انجام شده، ما متوجه زمینه همکاری بسیار زیاد و مختلفی شدیم که وجود دارد. اهدافی که انجمن بلاک چین ایران در این کنفرانس پیگیری خواهد کرد، ایجاد یک بستر ارتباطی پایدار بین کسب وکارهای تخصصی دو کشور، شکل دهی و تقویت اکوسیستم مشترک بین دو کشور و در گام بعدی گسترش این اکوسیستم و همکاری مشترک به کشورهای منطقه است. در نهایت ما باید بتوانیم منافع را به مردم کشور خود برسانیم.
از هر نوع همکاری و تعامل بین المللی در زمینه بلاک چین حمایت می کنیم
همین طور رضا قربانی عضو هیات مدیره نصر تهران در این جلسه اظهار داشت: تشکل های صنفی هنوز به بحث بلاک چین ورود نکرده بودند، اما بتازگی روز بیتکوین را در ایران برگزار کردیم و از همان زمان هم مطالبه رگولاتوری داشتیم. ما در سازمان نظام صنفی از کسانی که به صورتی به موضوع و رگولاتوری بپردازند حمایت می نماییم.
وی تصریح کرد: سه بحث اصلی دراین زمینه وجود دارد که بحث رگولاتوری، اقتصادی و امنیتی است. ما در بدنه صنف از هر نوع همکاری و تعامل بین المللی با کشورهای منطقه حمایت می نماییم و امیدواریم این تعامل، کمک نماید که مساله رگولاتوری رمزارزها در ایران بهبود پیدا کند.
اعلام آمادگی برای تبادل اطلاعات و ایجاد ظرفیت های مشترک بین المللی
سید امید علوی، رئیس هیات مدیره انجمن بلاک چین ایران نیز اظهار داشت: باتوجه به مشکلی که ما در شبکه برق در طول هفت سال قبل داشته ایم و اشتیاقی که روسیه به ایجاد نیروگاه های بزرگ در ایران دارد، حالا ترکیب بلاک چین و استفاده از صنعت استخراج رمزارز با ایجاد نیروگاه برای روسیه جذابیت دارد.
وی اظهار نمود: باتوجه به شرایطی که ایران در سالهای اخیر به علت تحریم ها تجربه کرده، راهکارهایی را برای نجات خود از این وضعیت به وجود آورده است و استفاده از این تجربیات برای کشور بزرگی مثل روسیه می تواند حائز اهمیت باشد. مهم ترین بخش در کشور ما هم اکنون، ایجاد یک پل ارتباطی برای تسهیل مراودات تجاری و اقتصادیست تا مردم دو کشور بتوانند از آن بهره ببرند. انجمن بلاکچین ایران به عنوان یک مجموعه مردم نهاد با حضور فعالان و کارشناسان نخبه، جهت تبادل اطلاعات و ایجاد ظرفیت های مشترک در زمینه بلاکچین اعلام آمادگی می کند.



1401/05/11
11:59:52
0.0 / 5
296
تگهای خبر: برند , تكنولوژی , سیستم , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
ابر نت