توسعه 20 ترابیتی ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات

توسعه 20 ترابیتی ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات

به گزارش ابرنت معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر لزوم توسعه ظرفیت شبکه بر اثر افزایش میزان مصرف به سبب شیوع ویروس کرونا و توسعه فناوری اطلاعات و ابزار و خدمات لایه کاربری،  گفت: بدین جهت بنا شده با استفاده از توان تولید داخل، یک افزایش 20 ترابیتی برای ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- بتازگی اظهار نمود: ظرفیت شبکه ارتباطی کشور چهار لایه دارد که شامل دسترسی از منزل تا مرکز مخابرات، شبکه داخل شهر، استانی و گیت وی بین المللی می شود. بخش زیادی از این لایه ها در اختیار اپراتورهای مختلف است و تنها شبکه زیرساخت در اختیار وزارت ارتباطات است که هم اکنون شبکه زیرساخت ظرفیت ۳۴ ترابیت برثانیه است و بنا داریم تا آخر سال آینده ۷۰ درصد ظرفیت فعلی، یعنی ۲۰ ترابیت دیگر به آن اضافه نماییم.
وی با اعلان اینکه در بخش گیت وی بین الملل نیز مشکلی وجود ندارد، اضافه کرد: البته در ماه های گذشته با قطعی هایی در کابل های دریایی روبه رو بودیم و حدود هفت درصد ظرفیت ما از این طریق گرفتار لطمه شد. ما در هر لایه، نقاط چالشی را استخراج کردیم و از طرف دیگر ماموریت ویژه به رگولاتوری داده ایم که موضوع سرعت و کیفیت اینترنت را دنبال کند. رگولاتوری نیز هر هفته جلساتی با مدیران عامل اپراتورها داشته و درحال استخراج نقاط چالش برانگیز برای حل کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مسائل مربوط به اینترنت است.
افزایش ظرفیت در امتداد طرح توسعه شبکه انتقال شبکه ملی اطلاعات
در این راستا حمید فتاحی-مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به طرح توسعه شبکه انتقال شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت: شرکت ارتباطات زیرساخت وظیفه دارد بصورت دائمی میزان نیازمندی شبکه را ارزیابی کند و پایش کند و برمبنای نیازمندی ها این ظرفیت را توسعه دهد، همانطور که در سالهای قبل این اتفاق افتاده بود و نیازمندی ها ارزیابی شده و طرح های توسعه شبکه انتقال اجرا شده بود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: هم اکنون باتوجه به افزایش میزان مصرف به سبب شیوع ویروس کرونا و توسعه فناوری اطلاعات و ابزار و خدمات لایه کاربری اتفاق افتاده، تیم فنی شرکت زیرساخت جمع بندی کرد که باید ظرفیت را توسعه دهیم و پیش بینی شده که برای سال ۱۴۰۱، با بهره گیری از توان تولید داخل، یک افزایش ۲۰ ترابیتی برای ظرفیت لایه هسته شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم.
فتاحی در پاسخ به این که تاثیر این افزایش ظرفیت در استفاده کاربران چیسـت، بیان کرد: هم اکنون دراین زمینه ضعفی نداریم و درصدی از این ظرفیت هم اضافه است، اما از آنجا که هرچقدر مصرف بیشتر شود، شبکه لایه ما هم اشباع می شود، ما باید ظرفیت بیشتری را را آماده نماییم. این افزایش ظرفیت هم برای زمانی است که شبکه انتقال فعلی اشباع شود و ما باید ظرفیت را برای آینده پیش بینی کردیم باشیم.




منبع:

1400/09/29
18:54:06
0.0 / 5
428
تگهای خبر: ابزار , ارتباطات , اینترنت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
ابر نت