تغییر در بخش تولید هوشمند و بیمه با فناوری بلاکچین
به گزارش ابرنت رئیس کنفرانس بین المللی بلاکچین، رمز ارزها و اقتصاد جهانی اظهار داشت: فناوری ˮبلاکچینˮ(Blockchain) خلاف آن چه که تصور می شود، تنها جهت استفاده در سیستم بانکداری نیست، بلکه کل دنیای فناوری و خصوصاً بخش تولید هوشمند و بیمه را نیز دستخوش تغییر اساسی خواهدنمود.
به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، دکتر پیمان سرحدی، رئیس کل باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو اظهار نمود: کنفرانس علمی-بین المللی حوزه بلاکچین، ارزهای دیجیتالی و اقتصاد جهانی در ایران با حضور اساتید، اندیشمندان، فعالان و توسعه دهندگان و متخصصان این حوزه، به همت باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو و کمیسیون ملی یونسکو- ایران و با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، کمیسیون های اقتصادی، برنامه و بودجه و فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی، سازمان جهانی مالکیت فکری، باشگاه آموزش های الکترونیکی یونسکو، سیویلیکا و دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، علامه طباطبایی، آزاد اسلامی و علوم پزشکی مجازی، ۱۴ و ۱۵ مرداد ماه جاری به شکل آنلاین از ساعت ۹: ۰۰ تا ۱۸: ۰۰ برگزار می گردد.
رئیس کنفرانس بین المللی بلاکچین، ارزهای دیجیتالی و اقتصاد جهانی در اینباره اظهار داشت: فناوری بلاکچین می تواند امکان انتقال مطمئن و معتبر داده ها و همینطور یک شبکه قابل ردیابی ناگسستنی را فراهم آورد که این خاصیت ها تنها برای امور بانکی نیست.
بلاک چین پدیده ای تأثیرگذار در تولید هوشمند
تاثیر بلاکچین در صنعت بیمه
وی افزود: با عنایت به پیشرفت روز افزون ارزهای دیجیتال و استفاده آنها از قابلیت های بسیار زیاد تکنولوژی بلاکچین بعنوان سیستمی غیرمتمرکز با امنیت بالا، آشنایی بیشتر با این تکنولوژی یکی از اصول و مفاهیم پایه برای ورود به دنیای ارزهای دیجیتال و بهره وری از آنها است. علاوه بر این افراد با آشنایی بیشتر با بلاکچین می توانند ارز دیجیتال خودرا ایجاد کنند، پس بسیار واضح است که درک درست بلاکچین و کاربردهای آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد که بعنوان پدیده ای اثرگذار در تولید هوشمند نباید نادیده گرفته شود.
سرحدی ضمن اشاره به تاثیر بلاکچین در صنعت بیمه اظهار داشت: بلاکچین پتانسیل بالایی برای به کارگیری در صنعت بیمه دارد. در شرایطی که اثبات و تأیید اعتبار، ضرورت بالایی داشته باشد، بلاکچین به کار می آید. تشخیص و پیشگیری از تقلب و خودکارسازی فرایند رسیدگی، از مهم ترین مزایای بلاکچین در صنعت بیمه محسوب می شوند.
رئیس کنفرانس بین المللی بلاکچین با توضیحاتی درباره تحقیق و بررسی علمی اقتصاد جهان و استفاده از فناوری های نوظهور با امنیت بالا همچون بلاکچین؛ ایجاد زمینه مناسب برای همکاری، تبادل نظر و انتقال تجربیات و دستاوردهای علمی و عملی اساتید و پژوهشگران حوزه های فناوری بلاکچین، ارائه راهکارهای نوین برای پیشبرد صنعت کشور با استفاده از فناوری های نوین و بخصوص فناوری بلاکچین، فرهنگ سازی و انتقال درست تعریف بلاکچین و تکنولوژی های جدید علمی در صنعت های مختلف، تبادل نظر درباره فرصت شناسی با استفاده از فناوری زنجیره بلوک، معرفی مدیریت دانش محور برای اداره هر چه بهتر سازمان ها و آموزش و مفهوم شناسی در حوزه کریپتوکارنسی ها (رمز ارزها) را از اهداف این کنفرانس بین المللی برشمرد.
رئیس کل باشگاه نوآوری و فناوری درباره کارگاه های آموزشی حین برگزاری کنفرانس نیز توضیحاتی داد و اظهار نمود: ما سعی کردیم در این عرصه به موضوعات تازه ای ورود کنیم؛ چونکه این فناوری در دنیا به صورت گسترده ای توسعه یافته است و صنایع بزرگ دنیا در تلاشند تا بتوانند از ظرفیت این فناوری نوین برای توسعه و پیشبرد خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: بلاکچین و استخراج ارزهای دیجیتالی (ماینینگ)، بلاکچین در زنجیره تامین و صنایع غذایی، بلاکچین و حقوق مالکیت فکری (Copyright)، بلاکچین در صنعت برق و مخابرات، حاکمیت توکن و حاکمیت در بلاکچین، بلاکچین و غیرمتمرکزسازی اقتصادی (DeFI) و بلاکچین در صنعت بیمه از پنل های تخصصی این کنفرانس بین المللی هستند.
سرحدی، کنفرانس بین المللی بلاکچین و ارزهای دیجیتالی را محلی برای گفتمان مشترک دولت، مجلس، متخصصان و نخبگان در بخش خصوصی برشمرد و اظهار داشت: در این کنفرانس با بسترسازی مناسب برای هم فکری و همینطور ارائه نظرات درست و کارشناسی میتوان به یک چارچوب و قاعده مشترک رسید.
رئیس کل باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو، عمده برخوردهای حاکمیتی و دولتی در حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتالی را از روی ناآگاهی دانست و اضافه کرد: متأسفانه متخصصان، توسعه دهندگان و صاحب نظران در این رابطه دخالت داده نشده اند. حوزه بیتکوین، ارزهای دیجیتالی و بلاک چین هرکدام متفاوت هستند و این فناوری نقاط ضعف و قوت دارد؛ ما بعنوان یک کشور درحال توسعه و دارای نیروی متخصص جوان باید از این نقاط قوت استفاده حداکثری نماییم، آن هم در شرایطی که این تکنولوژی روز به روز درحال رشد و استقبال عمومی در جهان است.
ارز دیجیتال؛ ابزاری برای پرداخت
رسول شاهسونی، دبیر کمیته بین الملل کنفرانس بلاکچین ضمن اشاره به این که نمایندگان مجلس، پژوهشگاه ها، بانک ها، شرکتهای صنعت بیمه، صنایع برق، متخصصان و توسعه دهندگان و سیاست گذاران از مخاطبان اصلی این کنفرانس هستند، اظهار داشت: با عنایت به گستردگی جامعه مخاطب این فناوری نوظهور، طبق برنامه ریزی های انجام شده، مقرر شده است این کنفرانس بین المللی، سالانه و با همکاری دانشگاه های داخلی و خارجی برگزار گردد.
شاهسونی اظهار نمود: در دنیا، سالوادور نخستین کشوری است که بیتکوین را به پول قانونی و رسمی خود تبدیل نموده و این به این معناست که این رمز ارز برای نخستین بار به یک ارز رسمی در کشوری تبدیل گشته است.
وی افزود: در کشورهایی چون هند، کانادا، اردن و ویتنام، ارز دیجیتال ممنوع نیست، اما قوانین جزئی برای آن در نظر گرفته شده است. برخی دیگر از کشورها نیز ارز دیجیتال را بعنوان ابزاری برای پرداخت، قانونی می دانند. در ایران هم رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره موافقت کمیسیون اقتصادی دولت با به رسمیت شناختن صنعت «بیت کوین» مطالبی را عنوان نمود، اما بانک مرکزی بارها در اطلاعیه هایی ورود ارزهای دیجیتال به حوزه پرداخت کشور را ممنوع کرده است؛ به صورت کلی خرید و فروش و نگهداری بیتکوین توسط مردم جرم نیست، اما در مقیاس وسیع و حوزه پرداخت های کلان کشور، تا حالا مجوز خاصی صادر نشده است.
جهان با شتاب زیادی به سمت تکنولوژی های جدید می رود
سجاد برخورداری، اقتصاددان و استادیار دانشگاه تهران و دبیر علمی کنفرانس، حضور تصمیم گیران، قانون گذاران و نمایندگان مجلس در این کنفرانس را نقطه عطفی برای آشنایی بیشتر آنها با این فناوری و آگاهی بخشی جامعه نسبت به این حوزه دانست و افزود: آنچه بیشتر از پیش در این کنفرانس حائز اهمیت می باشد، همکاری و حضور دانشگاه ها در این کنفرانس علمی برای تبیین این فناوری نوظهور است؛ چونکه دنیا در حوزه علم و فناوری با شتاب بسیاری به این سمت می رود و تمرکز و فعالیت دانشگاه هایی چون دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر درباب این موضوع، حکایت از اهمیت آن دارد.
برخورداری با تاکید بر این مورد که آینده جهان به سمت جایگزینی ارزهای دیجیتال به جای ارزهای مرسوم می رود، اظهار داشت: این حوزه برای ما در مدیریت سیستم پولی می تواند بعنوان تهدید یا فرصت مطرح شود؛ البته حتی در دنیا نیز به این مورد فکر می کنند و با عنایت به وضعیت ارزهای رایج همچون دلار و یورو، حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتالی بعنوان یک چالش جدی، مورد تامل قرار گرفته، هر چند که هنوز اجماعی روی آن وجود ندارد، ولی امکان دارد اتفاقاتی همچون پاندمی کرونا به کاربرد و گستردگی این فناوری سرعت ببخشد. همینطور میتوان گفت در نهایت با عنایت به تحولات پیش رو، در ۱۰ سال آینده این جایگزینی بدون شک رخ می دهد.
این اقتصاددان و استادیار دانشگاه تهران اظهار نمود: ما باید این را بعنوان یک اصل بپذیریم که اقتصاد ما نیز از این مورد متأثر خواهد شد و این تأثیر همان گونه که قبل تر به آن اشاره کردم، هم می تواند تهدید باشد و هم فرصت. ولی اگر روش تقابلی نسبت به این حوزه داشته باشیم، متضرر خواهیم شد و از تحولات جهانی عقب می مانیم. ازاین رو بهترین راه این است که حاکمیت را با فرصت های این حوزه آشنا نماییم هر چند که درست است در نگاه نخست، به علت ناکافی بودن آشنایی نسبت به ارزهای دیجیتالی این فناوری یک تهدید به شمار می آید؛ اما فرصت های زیادی نیز در آن وجود دارد؛ همچون اینکه وابستگی ها را می کاهد. ازاین رو میتوان با آگاهی بخشی درست، تصمیم گیران و حاکمیت را به سمت بهره مندی از بلاکچین هدایت کرد و خوشبختانه انعطاف و نگاه مثبتی هم اکنون در اینباره وجود دارد که می تواند عملیاتی شود و این نگاه فرصت محور از اهداف مهم این کنفرانس است.
وی ادامه داد: در این همایش گفتمان هایی می تواند شکل گیرد و روی آن اجماع شود در خصوص این مورد که این فناوری وجود دارد و ما باید آنرا بپذیریم. اما چگونگی برخورد با آن که بیشترین منفعت و کم ترین هزینه را برای ما به دنبال داشته باشد، موضوعی قابل بحث است.
عضو شورای سیاستگذاری و دبیر علمی اولین کنفرانس بین المللی بلاکچین، ارزهای دیجیتالی و اقتصاد جهانی اهداف این همایش را جمع بندی و اظهار نمود: همایش با چند هدف دنبال می شود که یکی از اهدافش آشنا کردن تصمیم گیران و قانون گذاران با پتانسیل ها و نگاه مثبت به این مورد و ارائه راهکارهای کارشناسانه برای آگاهی بخشی عمومی است.
برخورداری تاکید کرد: اگر کنفرانس موفق باشد، می تواند اطلاعیه ای عرضه نماید که در آن اجماعی در حوزه های علمی در رابطه با حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتالی صورت گیرد؛ چونکه این موضوع، تک حوزه ای و تک رشته ای نیست و این اجماع برای تصمیم گیری هایی که در سطح حاکمیتی کشور صورت می گیرد، بسیار راه گشاست و می تواند نهادهایی همچون شورایعالی امنیت ملی و شورایعالی فضای مجازی را نیز درگیر موضوع کند تا بتوانیم این مورد را نهادینه کرده و یک گام رو به جلو در این عرصه برداریم که موفقیت خوبی برای کشور به حساب می آید.
به نقل از روابط عمومی باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو، علاقه مندان، پژوهشگران، محققان، اساتید و دانشجویان جهت شرکت در این کنفرانس می توانند با رفتن به سایت کنفرانس به آدرس http: //unescoconf.ir و یا سایت https: //unescotech.org/ ضمن کسب اطلاعات بیشتر فرایند ثبت نام را انجام دهند.
باشگاه نوآوری و فناوری یونسکو با هدف توسعه فعالیتهای علمی، فرهنگی و آموزشی در حوزه های نوین علمی و فناوری و استارت آپی، ایجاد شبکه بین المللی در حوزه فناوری با رویکرد انتقال تجارب موفق، ارتباط با باشگاه های یونسکو در رابطه با حوزه فناوری وتکنولوژی و حضور در محافل بین المللی در عرصه فناوری و تکنولوژی به سبب تجاری سازی دستاوردهای علمی، از دی ماه سال ۱۳۹۹ به صورت رسمی فعالیت خودرا شروع کرده است.
منبع: ابرنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب