ارائه ۵ فناوری از سوی محققان ایرانی مقیم خارج؛

عرضه سامانه ای برای شناسایی اخبار جعلی

عرضه سامانه ای برای شناسایی اخبار جعلی

ابرنت: در نخستین برنامه متخصصان خارج از کشور که از طرف پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، 5 محصول از طرف محققان ایرانی مقیم خارج برای سرمایه گذاران ارائه شد.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا در نخستین رویداد مجازی برنامه متخصصان خارج از کشور که امروز به همت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، ۵ فناور و پژوهشگر ایرانی مقیم خارج از طرح های خود در مقابل سرمایه گذاران دفاع کردند که به این شرح است:
هوشمندسازی مصرف انرژی با پریزهای قدیمی
دکتر علیرضا مزینانی، دانش آموخته دوره دکتری دانشگاه هوافضای پکن و مجری طرح "مبدل فوق هوشمند پریز برق مبتنی بر یادگیری ماشین تحت رایانش ابری" اظهار داشت: نسخه اولیه این محصول با همکاری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف تولید شده است و طراحی و ساخت نمونه توسعه یافته این محصول را در دستور کار داریم.
مزینانی با اشاره به اینکه نسخه اول این محصول مبتنی بر وای فای است، افزود: نسخه دوم آن برپایه فناوری GSM و نیازمند سیمکارت است.
وی با اشاره به اینکه این مبدل ابزاری میان دستگاه های برقی و پریز برق است، اظهار نمود: این سامانه قادر می باشد کلیه اطلاعات و داده های برق مانند میزان ولتاژ، جریان و پاور را اندازه گیری و ذخیره سازی کند.
مجری طرح، کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی را از مزیت های این مبدل نام برد و تصریح کرد: با استفاده از نسخه اول این محصول ۵ تا ۱۰ درصد و با استفاده از نسخه دوم ۱۰ تا ۱۵ درصد در مصرف برق صرفه جویی خواهد شد.
این محقق، ایمنی، نظارت و کمک به افراد معلول و سالمند در بهینه سازی مصرف برق، امکان ایجاد بانک داده جهت راه اندازی شهر هوشمند را از مزایای این محصول دانست و تصریح کرد: برای کاربردی شدن این مبدل نیازی به تعویض پریزها نیست، بلکه کافی است با استفاده از دوشاخه هوشمند و وارد کردن آن در پریزهای قدیمی مبادرت به بهینه سازی مصرف انرژی در خانه کرد.
دستگاهی برای تصویربرداری حین عمل جراحی
دکتر سارا پهلوان، مجری طرح با اشاره به اینکه این پروژه با عنوان "دستگاه تصویربرداری فلوئورسنت حین عمل جراحی" اجرائی شده است، در این زمینه توضیح داد: بیشتر سکته های قلبی بر اثر گرفتگی عروق تغذیه کننده قلبی رخ می دهد و این دستگاه امکان آشکارسازی عروق را فراهم می آورد.
وی افزود: تا مدتی پیش در عمل های جراحی مانند پیوند عضو، بای پس و برداشتن تومورها، جراحان امکان مشاهده در لحظه عروق خونی و جریان درون آنها را همزمان با انجام عمل جراحی نداشتند و بیشتر برمبنای تجربه مبادرت به انجام چنین اعمال جراحی می کردند.
پهلوان اظهار نمود: در این راستا نیاز به دستگاهی است که جراح در حین عمل جراحی پیوند عروق، جریان خون را در این عروق بصورت کیفی و کمی بررسی کند تا خطای پیوند کم شود که تا حالا ۳ فناوری "سی تی اسکن"، "امواج فراصوت و سونوگرافی" و "تصویربرداری فلوئورسنت" وارد اتاق های جراحی شدند که استفاده از سی تی اسکن، اثرات جانبی به علت استفاده از پرتوهای یون ساز بر روی بافت ها دارد.
مجری طرح، با اشاره به اینکه امواج فراصوت و سونوگرافی، تصویر با کیفیتی از عروق به جراح ارائه نمی دهد، تصریح کرد: روش فلوئورسنت یک تکنولوژی جدید و پیشرفته ای است که می تواند تصاویر با وضوح بالا و داده های کمی و کیفی در حین عمل جراحی به پزشک عرضه نماید و به علت کاربرد لنز در آن استفاده از این روش کم هزینه است.
پهلوان، با تاکید بر این که دستگاه تصویربرداری فلوئورسنت حین عمل جراحی تولید شده ارزیابی دقیقی به جراح در زمان پیوند عروق می دهد، افزود: این دستگاه خطای انسانی در پیوند اعضا و برداشتن تومورها را می کاهد.
بگفته وی هم اکنون نمونه اولیه این دستگاه تولید شده و بهینه سازی و توسعه نمونه بالینی این دستگاه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه رویان در دستور کار قرار دارد.
وی استفاده از پلاریزور برای بهبود کیفیت تصاویر، مقرون به صرفه بودن، کاربرد آسان به علت بومی سازی شدن این دستگاه، استفاده از منبع نوری ارزان و ایمن را از مزایای رقابتی این دستگاه نام برد.
ارائه سامانه ای برای بازار رمزارزها
مطهر جعفریان و علی ابراهیمی از پژوهشگران سامانه "سبد" موفق به ارائه فناوری برمبنای هوش مصنوعی برای سرمایه گذاری بر روی رمز ارزها شدند.
جعفریان، اساس این سامانه را هوش مصنوعی با محوریت الگوریتم ها دانست و تصریح کرد: باتوجه به حجم دیتاها در دنیای امروز، استفاده از الگوریتم‎ها می تواند ما را در این حوزه یاری کند؛ چونکه الگوریتم ها قادر هستند در مقیاس بزرگ، کارها را با دقت بالا اجرائی کنند.
معرفی محصولی برای شناسایی اخبار جعلی
مسعود قیومی، مجری طرح و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: حوزه فعالیت ما تولید نرم افزار، هوش مصنوعی، پردازش زبان متن، پردازش داده و اینترنت اشیاء است و بر طبق این فناوری سامانه های مختلفی عرضه کردیم که سامانه "تشخیص اخبار جعلی" یکی از این محصولات است.
وی سامانه رصد و تحلیل رسانه های اجتماعی، سامانه تحلیل شخصیتی مبتنی بر متن، سامانه هوشمند آموزش و سامانه کمک رسان نگارش متن ویژه معلولان را از دیگر محصولات این شرکت عنوان نمود.
قیومی با اشاره به طراحی و ساخت سامانه تشخیص اخبار جعلی، توضیح داد: اخبار جعلی مطالبی هستند که از ساختار و محتوای اخبار رسانه ها تقلید می کنند، ولی از لحاظ پروسه انتشار و اهداف، با اخبار رسمی تفاوت دارند و اخبار دروغ نیز اطلاعاتی است که از روی عمد و با هدف فریب مردم انتشار یافته اند.
مجری طرح تصریح کرد: سامانه تشخیص اخبار جعلی یک سامانه تحت وب است که قابلیت تشخیص اخبار جعلی فارسی و انگلیسی را دارد.
راهکاری برای ارتقای امنیت شبکه در سازمان ها
دکتر علیرضا شاملی، مجری طرح ارتقای امنیت شبکه در سازمان ها در این زمینه اظهار داشت: ما با بررسی سازمان ها دریافتیم که آنها در مدیریت امنیت خود گرفتار مشکلاتی هستند که چالش مختص ایران نیست، بلکه خیلی از کشورها با آن مواجهند.
وی دلیل این امر را عدم طراحی ابزارهای مناسب دانست و اظهار داشت: ما با پیاده سازی نرم افزاری توانستیم ابزاری برای ارتقای امنیت در سازمان ها ارائه دهیم.




منبع:

1400/03/20
13:01:42
0.0 / 5
1198
تگهای خبر: آموزش , ابری , ابزار , ارتباطات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
ابر نت