رییس صندوق نوآوری مطرح كرد؛

تأمین مالی بیشتر از 70 درصد دانش بنیان ها از راه صندوق نوآوری

تأمین مالی بیشتر از 70 درصد دانش بنیان ها از راه صندوق نوآوری

ابرنت: به گزارش ابرنت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه بیشتر از ۷۰ درصد شرکتهای دانش بنیان از راه این صندوق تأمین مالی می شوند، اظهار داشت: این رویکرد اصلی ماست که نیازهای زیست بوم دانش بنیان را احصاء نماییم.



به گزارش ابرنت به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، سومین جلسه شورای ملی توسعه زنجیره های ارزش راهبردی بامداد امروز در محل وزارت کشور برگزار گردید. این برنامه با حضور مقامات کشوری همچون وزیر کشور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، رئیس سازمان شیلات ایران، عامل توسعه زنجیره ارزش آبزیان و دیگر مقامات برگزار گردید.
در آغاز این جلسه، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن معرفی خدمات این صندوق به زیست بوم نوآوری کشور اظهار نمود: امروز اکوسیستم تأمین مالی در دنیا یکی از مهم ترین ابزارهای پیشرفت بشمار می آید. امروز در خیلی از کشورها سیستم بانکی پاسخگوی نیازهای جدید تأمین مالی نوآوری نیست، ازاین رو در همه دنیا نهادهای تخصصی تأمین مالی فناوری شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: بنا بر این دغدغه، فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی از سالهای نخستین دهه ۹۰ در کشور شروع شد و امروز در زیست بوم نوآوری به نقطه ای رسیده ایم که جمعیت شرکتهای دانش بنیان به ۹ هزار شرکت رسیده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه این صندوق ۷۹ خدمت مالی را در چهار دسته تسهیلات، ضمانت نامه، توانمندسازی و سرمایه گذاری به شرکتهای دانش بنیان و فناور عرضه می دهد، خاطرنشان کرد: آمارها می گویند تابحال ۷۰ درصد شرکتهای دانش بنیان در سرتاسر کشور از خدمات صندوق نوآوری بهره مند شده اند. این رویکرد اصیل ماست که نیازهای زیست بوم دانش بنیان را احصاء نماییم و برطرف سازیم.
دکتر خیاطیان تصریح کرد: از سنوات گذشته در صندوق نوآوری تلاش داشته ایم رویکرد فعالانه در حوزه تأمین مالی فناوری داشته باشیم و صرفا موقعیت خویش را چنین تعریف نکنیم که شرکتهای دانش بنیان به صندوق رجوع کنند و درخواست خدمات مالی داشته باشند.
وی اظهار نمود: ما در این باره نگاهی عمودی را تعریف کردیم، یعنی برای جایی که احتیاج به حل مساله دارد یا مساله ای که از نیازهای عمده کشور است، یا مساله ای که به ارزبری بالا نیاز دارد، سازوکاری با رویکرد فعالانه در صندوق طراحی کردیم. یکی از مسائلی که با رویکرد فعالانه ما سازگار است مبحث «زنجیره ارزش» است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در توضیح این موضوع، اظهار داشت: در واقع در بعضی از نیازهای کشور، ظرفیتهای برطرف کننده آن نیاز در زیست بوم دانش بنیان به وضوح مشخص است. این نکته ما را واداشت که با نگاه به زنجیره ارزش صنایع مختلف، شرکتهای دانش بنیان را جانمایی کرده تا در یک زنجیره و با هم افزایی، نیازهای خاص کشور را برطرف کنند.
خیاطیان اضافه کرد: مطالعات بسیاری در این حوزه انجام شد و بهترین چاره آن بود که یک عامل توسعه دانش بنیان شود و حمایت های لازم از آن به عمل آید و این عامل دیگر اجزای زنجیره را با هم متصل کند. در حوزه زنجیره ارزش مهم ترین رکن ما همین عامل توسعه خواهد بود چون که می تواند هم افزایی بین همه اجزا را ایجاد نماید.
برنامه صندوق برای افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان از GDP کشور
دکتر رضا قربانی، معاون نوآوری و توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی هم دیگر سخنران این برنامه بود که در سخنانی اظهار نمود: ما برای طراحی سازوکار زنجیره ارزش، ابتدا بعضی از زنجیره ها را در کشور مطالعه کردیم. اولویت هایی که صندوق نوآوری به آن رسید در حوزه های آب و انرژی تعریف می شوند، بنابراین تلاش کردیم روی هر کدام از این دو حوزه اصلی و دیگر حوزه هایی که اهمیت داشتند متمرکز شویم.
وی اضافه کرد: در هر یک از این حوزه ها مطالعات انجام شده است. بعد از این، گام اول این بود که نقاط قابل اتکا به لحاظ فناورانه داشته باشیم و آنها را از شرکتهای دانش بنیان احصاء نماییم. در گام دوم تلاش ما این بود که زنجیره را تکمیل نماییم. اهداف کلی این زنجیره این خواهد بود که با اتکا به نقاط فناوری مزیت های اقتصادی را توسعه دهیم. برداشت ما اینست که مردمی سازی اقتصاد با توسعه زنجیره های ارزش امکانپذیر است.
معاون نوآوری و توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به این که این صندوق برای دستیابی اقتصاد دانش بنیان به سهم مؤثر از تولید ناخالص داخلی کشور و رسیدن به هفت درصد سهم تولیدات دانش بنیان که در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده است، شرایط ورود شرکتهای دانش بنیان را به زنجیره ارزش صنایع فراهم نمود، اظهار داشت: با این کار، اقتصاد دانش بنیان هم دیگر فعالان یک صنعت را با خود درگیر خواهد نمود و هم می تواند سهم مؤثری از GDP کشور کسب کرده و فناوری را هم به صنایع مختلف تزریق کند.
قربانی تصریح کرد: زیربنای این حرکت از نظر ما بخش خصوصی است که عاملی مؤثر در مردمی سازی اقتصاد به شمار می آید. صندوق نوآوری هم بعنوان نهادی حاکمیتی صرفا نقش تسهیل گر را به عهده خواهد داشت.


منبع:

1402/08/12
18:30:04
0.0 / 5
245
تگهای خبر: ابزار , ارزش , خدمات , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
ابر نت