شكمتان را با ارز پای نت ورك صابون نزنید

شكمتان را با ارز پای نت ورك صابون نزنید

به گزارش ابرنت پای نت ورك یكی از پروژه های نسبتا جدید حوزه رمزارز به حساب می آید اما كارشناسان فناوری اطلاعات نگاه مثبتی به آینده آن ندارند و برخلاف وعده ها، آینده ای مانند بیت كوین را برای آن متصور نیستند.


به گزارش ابرنت به نقل از ایسنا، با اینكه ارزهای دیجیتالی سابقه چندین ساله در دنیای فناوری دارند، اما افزایش قیمت بیت كوین بعنوان مشهورترین ارز دیجیتالی در دو سال گذشته، توجه های زیادی را به سمت این حوزه جلب كرده است و به همین خاطر وبسایت ها، حساب های كاربری و پلتفرم های بسیاری برای استخراج انواع رمزارز ایجاد شدند تا بتوانند با استفاده از آنها به خرید و فروش و مبادلات تجاری كلان اقدام نمایند.
اما در این میان، همواره سوءاستفاده هایی هم از جذابیت های حوزه هایی مانند ارزهای دیجیتالی می شود. یكی از نمونه های این مورد، پروژه پای نت ورك (Pi Network) است كه خویش را به بیت كوین تشبیه كرده و با وعده ای مانند پولدار شدن بدون سرمایه و در مدت زمان كوتاه، این روزها تب و تابی هم در بین طرفداران رمرزارز به پا كرده و حتی دست به ارسال پیامك هایی برای دعوت كاربران به استخراج هم زده است.
از طرفی به نظر می آید ماهیت پای نتورك همان گونه كه از نامش پیداست، مشابه شبكه هایی است كه صفت هرمی را یدك می كشند؛ اینكه كاربران را به معرفی پروژه خود تشویق می كنند و وعده ای مانند آنچه در خلال مدت چند سال برای بیت كوین پیش آمد و با افزایش توانی قیمت مواجه گردید را می دهند، وعده ای كه باآنكه برای پولدار شدن بسیار وسوسه برانگیز است، اما معمولا در نهایت چیزی جز كلاهبرداری نیست.

گزاره نخستین رمزارز با تلفن همراه توسط پای نت ورك اشتباه است
به نظر می رسد كارشناسان بلاك چین و ارزهای دیجیتالی، چندان دید مثبتی به پای نتورك ندارد. ابوالفضل عبداللهی -كارشناس فناوری اطلاعات- در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه ایده پای نت ورك، استخراج رمزارز با تلفن همراه می باشد، اضافه كرد: در وبسایت این ارز دیجیتالی نوشته شده كه نخستین ارزی است كه امكان استخراج از راه تلفن همراه و بدون استفاده از منابع را فراهم نموده است، در حالیكه این ادعا حقیقت ندارد و پیش از این ارز الكترونیوم هم با تلفن همراه قابل استخراج بوده، ازاین رو این گزاره اشتباه است.
وی افزود: یكی دیگر از مسائل این ارز دیجیتالی این است كه نقشه راه درستی ندارد و جزئیات فنی آن ذكر نشده و در حالی پای نتورك با بیت كوین مقایسه می شود كه برخلاف این رمرزارز، برای حل مشكل و با عرضه نقشه راه مناسبی نیامده و سورس كدی را عنوان نكرده، در نحوه استخراجش شبهه وجود دارد و حتی اگر كد بلاك چینی داشته باشد، آنرا ثبت نكرده است.
این كارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه تاریخ عرضه اپلیكیشن پای نتورك به حدود دسامبر ۲۰۱۸ برمی گردد، اضافه كرد: این اپلیكیشن بیشتر در كشورهای جهان سوم نصب شده است و حتی این روزها پیامكی از سوی كسی كه آنرا نصب كرده برای مخاطبانش ارسال می شود كه می توانید با این كد، اپلیكیشن را نصب كنید و بدین ترتیب افراد دیگری هم در این دام گرفتار می شوند.



اطلاعات زیادی درباره بنیان گذاران پای وجود ندارد
عبداللهی با اشاره به اینكه بنیان گذار پای نتورك نیكولاس كوكالیس از دانشگاه استنفورد و دو دوستش عنوان شده اند، اظهار داشت: بعضی از منتقدان این ارز مجازی می گویند از اسم كوكالیس سوءاستفاده شده چون در صفحات رسمی شبكه های اجتماعی او حرفی از این رمزارز نیامده است، در حالیكه او می توانست در این خصوص تكذیبیه بدهد، اما سكوت او نشان داده است كه به احتمال زیاد خودش این روش را پایه گذاری كرده و صرفاً به این علت كه سرانجام این پروژه مشخص نمی باشد، در شبكه های اجتماعی خود حرفی نزده است.
وی با اشاره به اینكه این نرم افزار فعلا كار استخراج را انجام نمی دهد، اضافه كرد: تنها كاری كه كاربری كه این نرم افزار را دانلود كرده باید انجام دهد این است كه هر ۲۴ ساعت یك دكمه را بزند كه این سبب می شود كاربر فعال بماند و تا كنون مورد استخراجی نداشته و منابع را هم آنچنان درگیر نمی نماید. یك عدد هم بعنوان پاداش حضور شما از زمان اتصال به شبكه می دهد كه از استخراج به دست نیامده و الان ارزشی ندارد و اینكه بعدا بتواند ارزش پیدا كند یا نه، هنوز معلوم نیست.
این كارشناس فناوری اطلاعات درباره نظرات دفاعی از پای نتورك توضیح داد: افرادی كه موافق استفاده از پای نتورك هستند، می گویند امتحانش مجانی است و شما پولی بابتش نمی پردازید و اگر این پروژه كلاهبرداری هم باشد، ضرری نكرده اید. صرفاً یك برنامه نصب كرده اید كه در حالت خوشبینانه، اگر به گوشی تان صدمه ای نزند، ضرری نمی كنید. دیگر اینكه می گویند این برنامه چندین میلیون بار دانلود شده، در حالیكه این خصوصیت نمی تواند یك مزیت محسوب شود، چونكه برنامه هایی در گوگل پلی هستند كه با وجود دانلود میلیونی، مشكل داشتند و حذف شدند.

وعده سودهای نجومی با هدف كلاهبرداری
عبداللهی با اشاره به اینكه این پروژه حدودا شبیه پانزی كار می كند كه به افراد وعده سودهای نجومی می دهد، اظهار نمود: بالاخره هر سیستمی وقتی تعداد كاربرانش زیاد شود، به تبع سود هم می كند و از آنجایی كه برای ورود به آن باید كد معرف داشته باشید، بیشتر تصور این است كه یك پروژه كلاهبرداری باشد. هرچند با وجود اینكه كفه ترازو به سمت كلاهبرداری برای این ارز پایین است، اگر تعداد كاربرانش زیاد شود و از ۵۰ میلیون بگذرد، می توان از آن استفاده مثبت هم كرد.
وی افزود: از طرفی تعداد دانلود بالا می تواند برای این سایت ارزش زیادی داشته باشد و در آینده حتی از آن برای كلاهبرداری استفاده كنند، مثلا درصورت دانلود این برنامه و با وارد كردن یك كد، از ۲۰ درصد CPU شما استفاده و ارز استخراج كنند و یا حملات دیداس انجام دهند. همان گونه كه الان خیلی از سایت ها پول می گیرند كه حملات دیداس انجام دهند. حملات دیداس یكی از خطرناك ترین حملاتی است كه به راحتی نمی توان آنها را دفع كرد و كلاهبرداری های مختلفی با آن انجام می دهند.



1399/02/03
13:18:43
5.0 / 5
2894
تگهای خبر: ارزش , پیامك , دانلود , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
ابر نت